W dniach 14 -15 grudnia 2020 r. Koło Gospodyń Wiejskich w Pupkowiźnie przeprowadziło warsztaty kulinarne. Członkowie Koła Gospodyń Wiejskich, z zachowaniem reżimu sanitarnego, przygotowali tradycyjne potrawy kurpiowskie tj. rejbak, smalec, kapustę z grzybami oraz fafernuchy.
Panujące obostrzenia nie pozwoliły na udział w warsztatach osób spoza KGW, dlatego przedstawiciele organizacji z degustacją potraw udali się do Urzędu Gminy, Gminnego Ośrodka Kultury, Sportu i Rekreacji oraz Szkoły Podstawowej w Pupkowiźnie.
Warsztaty kulinarne zostały dofinansowane ze środków z budżetu Województwa Mazowieckiego
Warsztaty kulinarne w Pupkowiźnie [ZDJĘCIA]
Wasze opinie
Zastanów się, zanim dodasz komentarz
Zobacz również
Kalendarz imprez
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | Nd |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |