Spółdzielnia Socjalna „Sąsiedzi” zaprosiła amatorów miodu do wspólnej debaty na temat pszczelarstwa oraz ekologicznej żywności. Konferencja odbyła się w czwartek 20 lutego w Centrum Kształcenia Ustawicznego i Zawodowego w Ostrołęce.
Jak odróżnić oryginalny miód, czyli produkowany w 100% przez pszczoły od „podróbki” oferowanej często przez nieuczciwych sprzedawców? Czy i w jaki sposób miód wpływa na nasze zdrowie? Jak wygląda w praktyce hodowla pszczół i z jakimi problemami na co dzień borykają się lokalni pszczelarze? Na te i wiele innych tematów rozmawiano dziś podczas konferencji zorganizowanej przez Spółdzielnię Socjalną „Sąsiedzi” w CKZiU.
Do udziału w dyskusji zaproszono m.in. przedstawicieli Rady Seniorów, lokalnych samorządowców, członków klubów seniorów działających w regionie, ale także wszystkim, którzy ze smakiem zajadają się produktami z naturalnych pasiek.
Podczas spotkania można było także skosztować różnorodnych gatunków naturalnych miodów oraz wyrobów, które powstają na bazie miodu.
O miodzie i jego walorach z „Sąsiadami” w CKZiU [ZDJĘCIA]
Wasze opinie
Zastanów się, zanim dodasz komentarz
Zobacz również
"Tabor Kurpiowski" w Muzeum Kultury Kurpiowskiej [ZDJĘCIA]
Projekt „Kurpie w Obierwi” wystartował. Zaczęli od ziarenka [ZDJĘCIA]
XIII Kurpiowskie Targi Rolnicze w Ostrołęce [WIDEO, ZDJĘCIA]
Wojewódzkie dożynki w Ciechanowie z ostrołęckim akcentem [ZDJĘCIA]
Delegacje z Litwy i Ukrainy z wizytą w Starostwie Powiatowym [ZDJĘCIA]
Kalendarz imprez
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | Nd |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |