Za najlepszy produkt żywnościowy roku 2010 w kategorii "Mazowieckie Produkty Tradycyjne i Naturalne - owoce, warzywa, przetwory owocowe i warzywne; produkty pochodzenia roślinnego” została uznana "ZURAŻYNA KURPŚOSKA" - produkcji Henryka Kuleszy z Gminy Lelis.
24 lutego 2011 r. kapituła IV edycji Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku 2010 wyłoniła zwycięzców. Ocenie Kapituły poddano 77 produktów w kategorii Mazowieckie Produkty Konwencjonalne oraz Mazowieckie Produkty Tradycyjne i Naturalne. Kapituła wybrała 14 laureatów, przyznała też w obu kategoriach dwa wyróżnienia.
Laureaci IV edycji Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku 2010
Mazowieckie Produkty Konwencjonalne
- wyroby piekarnicze:
CHLEB ŻYCIA - ROBERT JASIŃSKI P.P.U.H. „ER” ROBERT JASIŃSKI
- wyroby cukiernicze:
SZARLOTKA - ELŻBIETA KRAJEWSKA RESTAURACJA CHATA SMAKU
TORT CZEKOLADOWY ZANIEWICZA - WYRÓŻNIENIE - ANNA ZANIEWICZ-KLIMIUK CUKIERNIA ZANIEWICZ
PIASTÓW
- wędliny oraz przetwory mięsne:
UDZIEC Z SARNY PIECZONY W WINIE - MIECZYSŁAW PODGÓRSKI P.P.U.U.i H. „BEKON” SZYDŁOWIEC
- produkty mleczarskie:
MASŁO EKSTRA ŚMIETANKOWE OKRĘGOWA SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA W WYSZKOWIE
- owoce, warzywa, przetwory owocowe i warzywne; produkty pochodzenia roślinnego:
SOK MALINOWY - ZAKŁAD CUKIERNICZY „JEZNACH” SOCHACZEW
- miody:
PIERZGA Z PROPOLISEM W MIODZIE SPADZIOWYM - ROMAN STACHYRA Z.P.U.H. BARTNIK ŻUROMIŃSKI
ŻUROMIN
- napoje:
NALEWKA Z ARONII - RAFAŁ DZILIŃSKI CIECHANÓW
Mazowieckie Produkty Tradycyjne i Naturalne
- wyroby piekarnicze:
CHLEB NA ZAKWASIE - MARZENA NOWAKOWSKA- KOŁO GOSPODYŃ WIEJSKICH DOSIN
- wyroby cukiernicze:
CIASTO MARCHEWKOWE DAJANY - DANUTA JABŁONKA-GRABOWSKA GOSPODARSTWO AGROTURYSTYCZNE „DAJANA” BROK
- wędliny oraz przetwory mięsne:
PÓŁGĘSEK STAROPOLSKI - JULIAN BIELAWSKI SPUH-KONESER WYSZKÓW
- produkty mleczarskie:
SER BIAŁY Z MLEKA KROWY POLSKIEJ CZERWONEJ - MARIUSZ I ANITA MIERZEJEWSCY GOSPODARSTWO EKOLOGICZNE WIŚNIEWO
- owoce, warzywa, przetwory owocowe i warzywne; produkty pochodzenia roślinnego:
ZURAŻYNA KURPŚOSKA - HENRYK KULESZA LELIS
- miody:
MIÓD NADBUŻAŃSKI - PIOTR I ANNA KUNICCY GOSPODARSTWO PASIECZNE SKRZESZEW
- napoje:
LIKIER JAJECZNY RADZIWIŁŁOWSKI GOSPODARSTWO ROLNE MARIUSZA I VIOLETTY MARCINOWSKICH
RADZIWIŁŁÓW MAZOWIECKI
NALEWKA LISTKÓWKA WIŚNIOWA Z ARONIĄ WYRÓŻNIENIE - HALINA MITRĘGA NOWA SUCHA
Laureaci IV Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
Zobacz również
Tak się wozi Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego
Biurowiec przy Piłsudskiego stoi pusty. Nadal zajmuje się nim prokuratura
Nowy projekt dla szkół - spotkanie informacyjne (ZDJĘCIA)
Strona www.kurpie.com.pl wśród najlepszych stron internetowych społeczności lokalnych
Ostrołęka i powiat: Najważniejsze wydarzenia roku 2010 (2xWIDEO)
Kalendarz imprez
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | Nd |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |