eOstroleka.pl
Powiat ostrołecki,

Laureaci IV Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego

REKLAMA
zdjecie 480
Marszałek Adam StruzikMarszałek Adam Struzik
REKLAMA

Za najlepszy produkt żywnościowy roku 2010 w kategorii "Mazowieckie Produkty Tradycyjne i Naturalne - owoce, warzywa, przetwory owocowe i warzywne; produkty pochodzenia roślinnego” została uznana "ZURAŻYNA KURPŚOSKA" - produkcji Henryka Kuleszy z Gminy Lelis.

24 lutego 2011 r. kapituła IV edycji Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku 2010 wyłoniła zwycięzców. Ocenie Kapituły poddano 77 produktów w kategorii Mazowieckie Produkty Konwencjonalne oraz Mazowieckie Produkty Tradycyjne i Naturalne. Kapituła wybrała 14 laureatów, przyznała też w obu kategoriach dwa wyróżnienia.

Laureaci IV edycji Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku 2010

Mazowieckie Produkty Konwencjonalne

- wyroby piekarnicze:

CHLEB ŻYCIA - ROBERT JASIŃSKI P.P.U.H. „ER” ROBERT JASIŃSKI

- wyroby cukiernicze:

SZARLOTKA - ELŻBIETA KRAJEWSKA RESTAURACJA CHATA SMAKU

TORT CZEKOLADOWY ZANIEWICZA - WYRÓŻNIENIE - ANNA ZANIEWICZ-KLIMIUK CUKIERNIA ZANIEWICZ
PIASTÓW

- wędliny oraz przetwory mięsne:

UDZIEC Z SARNY PIECZONY W WINIE - MIECZYSŁAW PODGÓRSKI P.P.U.U.i H. „BEKON” SZYDŁOWIEC

- produkty mleczarskie:

MASŁO EKSTRA ŚMIETANKOWE  OKRĘGOWA SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA W WYSZKOWIE

- owoce, warzywa, przetwory owocowe i warzywne; produkty pochodzenia roślinnego:

SOK MALINOWY - ZAKŁAD CUKIERNICZY „JEZNACH” SOCHACZEW  

- miody:

PIERZGA Z PROPOLISEM W MIODZIE SPADZIOWYM - ROMAN STACHYRA Z.P.U.H. BARTNIK ŻUROMIŃSKI
ŻUROMIN

- napoje:

NALEWKA Z ARONII - RAFAŁ DZILIŃSKI CIECHANÓW


Mazowieckie Produkty Tradycyjne i Naturalne

- wyroby piekarnicze:

CHLEB NA ZAKWASIE - MARZENA NOWAKOWSKA- KOŁO GOSPODYŃ WIEJSKICH DOSIN

- wyroby cukiernicze:

CIASTO MARCHEWKOWE DAJANY - DANUTA JABŁONKA-GRABOWSKA GOSPODARSTWO AGROTURYSTYCZNE „DAJANA” BROK

- wędliny oraz przetwory mięsne:

PÓŁGĘSEK STAROPOLSKI - JULIAN BIELAWSKI SPUH-KONESER WYSZKÓW

- produkty mleczarskie:

SER BIAŁY Z MLEKA KROWY POLSKIEJ CZERWONEJ - MARIUSZ I ANITA MIERZEJEWSCY GOSPODARSTWO EKOLOGICZNE WIŚNIEWO

- owoce, warzywa, przetwory owocowe i warzywne; produkty pochodzenia roślinnego:

ZURAŻYNA KURPŚOSKA - HENRYK KULESZA LELIS

- miody:

MIÓD NADBUŻAŃSKI - PIOTR I ANNA KUNICCY GOSPODARSTWO PASIECZNE SKRZESZEW

- napoje:

LIKIER JAJECZNY RADZIWIŁŁOWSKI GOSPODARSTWO ROLNE MARIUSZA I VIOLETTY MARCINOWSKICH
RADZIWIŁŁÓW MAZOWIECKI

NALEWKA LISTKÓWKA WIŚNIOWA Z ARONIĄ WYRÓŻNIENIE - HALINA MITRĘGA NOWA SUCHA

Kalendarz imprez
listopad 2024
PnWtŚrCzPtSoNd
 28  29  30  31  1 dk2 dk3
dk4 dk5 dk6 dk7 dk8 dk9 dk10
dk11 dk12 dk13 dk14 dk15 dk16 dk17
dk18 dk19 dk20 dk21 dk22 dk23 dk24
dk25 dk26 dk27 dk28 dk29 dk30  1
×