W sobotę, 16 września w Ostrołęce odbyła się kolejna edycja Kurpiowskich Targów Rolniczych. W programie wydarzenia przewidziano m.in. debatę na temat znaczenia zdrowej żywności w codziennym życiu. Wydarzenie zorganizował ostrołęcki oddział Mazowieckiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego.
Tegoroczna edycja targów odbyła się na placu przed siebibą organizatora, Mazowieckiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego, który znajduje się przy ulicy Targowej w Ostrołęce. Do udziału w wydarzeniu zaproszono samorządowców z powiatu ostrołęckiego, przedstawicieli instytucji wspierających pracę rolników, producentów ekologicznej żywności i rolników.
Jednym z punktów w programie tegorocznych targów była debata pod hasłem “Zdrowa żywność - zdrowe życie”. Podczas targów nie zabrakło też części konkursowej i artystycznej, prezentacji ekologicznych produktów czy ofert firm z branży rolnej.
Dla uczestników wydarzenia była to doskonała okazja do wymiany doświadczeń, wspólnych rozmów i integracji całego środowiska.