Zapraszamy do spędzenia tegorocznych Walentynek w naszej Restauracji
Szef kuchni poleca:
Przystawki
Sałatka z gruszką gotowaną w czerwonym winie z grzankami
Roladki drobiowe faszerowane suszonymi pomidorami z serem otulone bekonem
Dania główne
Łosoś norweski z malinowym winegretem
Polędwiczki wieprzowe w sosie gorgonzola podkręconym whiskey
Deser
Mus czekoladowy z chili
Tarta kawowa Mocha z białą czekoladą
Rezerwacje: 668 462 130, 29 694 42 46
Restauracja „Art caffe” jako pierwsza wprowadziła dania kuchni molekularnej. W menu znajdują się potrawy przygotowywane techniką Sous vide. Technika ta pozwala na pełne wydobycie walorów potraw, przy jednoczesnym zachowaniu ich właściwości odżywczych – w tym witamin – w stopniu wyższym niż jakiekolwiek inne techniki kulinarne. Przygotowywanie potraw dzięki metodzie sous vide pozwala na zachowanie naturalnych walorów i wydobycie subtelniejszych smaków i aromatów, a dzięki mniejszej utracie struktur proteinowych, potrawy zachowują idealne swoje tekstury.