eOstroleka.pl
Powiat ostrołecki,

Okrasa gotował w Wydmusach [WIDEO]

REKLAMA
zdjecie 480
fot. kadr z programu TVPfot. kadr z programu TVP
REKLAMA

Znany kucharz Karol Okrasa przyjechał do Wydmus k. Myszyńca, gdzie odwiedził Elżbietę Żebrowską - właścicielkę gospodarstwa agroturystycznego, a do tego pasjonatkę gotowania specjalizującą się w kuchni kurpiowskiej. Na stole znalazła się pyszna gęś oraz piwo kozicowe.

Bohaterka programu "Okrasa łamie przepisy" - jak na kurpiankę przystało - wystąpiła w produkcji TVP w stroju regionalnym. Z programu Karola Okrasy dowiedzieliśmy się jak powstaje piwo kozicowe, jeden z najpopularniejszych napojów regionalnych na Kurpiach. Oprócz tego, przygotowano także dania z gęsi, które niejeden raz gościły na kurpiowskich stołach.

- Jałowiec to dobra rzecz, piwo kozicowe też. Przyjeżdżajcie na Kurpie, bo tego trzeba spróbować. Napici, najedzeni i mocno owiani chłodnym wiaterkiem wracamy szczęśliwi, bo znowu dowiedzieliśmy się czegoś ciekawego o kuchni Polskiej, regionalnej - podsumował program Karol Okrasa.

"Okrasa łamie przepisy" z Wydmus k. Myszyńca obejrzeć możecie tutaj.

Wasze opinie

STOP HEJT. Twoje zdanie jest ważne, ale nie może ranić innych.
Zastanów się, zanim dodasz komentarz
Brak możliwości komentowania artykułu po trzech dniach od daty publikacji.
Komentarze po 7 dniach są czyszczone.
Kalendarz imprez
listopad 2024
PnWtŚrCzPtSoNd
 28  29  30  31  1 dk2 dk3
dk4 dk5 dk6 dk7 dk8 dk9 dk10
dk11 dk12 dk13 dk14 dk15 dk16 dk17
dk18 dk19 dk20 dk21 dk22 dk23 dk24
dk25 dk26 dk27 dk28 dk29 dk30  1
×