Znany kucharz Karol Okrasa przyjechał do Wydmus k. Myszyńca, gdzie odwiedził Elżbietę Żebrowską - właścicielkę gospodarstwa agroturystycznego, a do tego pasjonatkę gotowania specjalizującą się w kuchni kurpiowskiej. Na stole znalazła się pyszna gęś oraz piwo kozicowe.
Bohaterka programu "Okrasa łamie przepisy" - jak na kurpiankę przystało - wystąpiła w produkcji TVP w stroju regionalnym. Z programu Karola Okrasy dowiedzieliśmy się jak powstaje piwo kozicowe, jeden z najpopularniejszych napojów regionalnych na Kurpiach. Oprócz tego, przygotowano także dania z gęsi, które niejeden raz gościły na kurpiowskich stołach.
- Jałowiec to dobra rzecz, piwo kozicowe też. Przyjeżdżajcie na Kurpie, bo tego trzeba spróbować. Napici, najedzeni i mocno owiani chłodnym wiaterkiem wracamy szczęśliwi, bo znowu dowiedzieliśmy się czegoś ciekawego o kuchni Polskiej, regionalnej - podsumował program Karol Okrasa.
"Okrasa łamie przepisy" z Wydmus k. Myszyńca obejrzeć możecie tutaj.
Okrasa gotował w Wydmusach [WIDEO]
Wasze opinie
Zastanów się, zanim dodasz komentarz
Zobacz również
Kalendarz imprez
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | Nd |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |