W gospodarstwie agroturystycznym Dorota w Czarni odbył się konkurs na najlepszy produkt kulinarny z kurpiowskiego gospodarstwa agroturystycznego. Produkty były ocenianie w 4. kategoriach: potrawy regionalne pochodzenia zwierzęcego, potrawy regionalne pochodzenia roślinnego, napoje regionalne, ciasta domowe.
Do konkursu zgłoszono czternaście produktów.
Potrawy regionalne pochodzenia zwierzęcego:
Józefowicz Elżbieta z Surowego
Krzyżewska Ewa z Lipnik
Żebrowska Elżbieta z Wydmus
Kostewicz Danuta z Charcibałdy
Samsel Dorota z Czarni
Potrawy regionalne pochodzenia roślinnego:
Kowalczyk Barbara z Wachu
Kostewicz Danuta z Charcibałdy
Bziukiewicz Laura z Wachu
Józefowicz Elżbieta z Surowego
Napoje regionalne:
Bziukiewicz Zdzisław z Wachu i Żebrowski Mirosław z Wydmus
Krzyżewski Adam z Lipnik
Samsel Tadeusz z Czarni
Konkurs kulinarny w Czarni [ZDJĘCIA]
Kalendarz imprez
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | Nd |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |