eOstroleka.pl
Powiat ostrołecki,

Kiszenie warzyw jako wzbogacenie oferty i poprawa sytuacji rolnika w łańcuchu dostaw żywności od pola do stołu [ZDJĘCIA]

REKLAMA
zdjecie 480
fot. Urząd Gminy Łysefot. Urząd Gminy Łyse
REKLAMA

Warsztaty „Kiszenie warzyw jako wzbogacenie oferty i poprawa sytuacji rolnika w łańcuchu dostaw żywności od pola do stołu” cieszyły się dużym zainteresowaniem.

Prowadząca Anna Litwin, uczyła przygotowania czterech rodzajów kiszonek:

  • z kalafiora i brokuła,
  • kimchi,
  • rzodkiewki
  • oraz zakwasu z buraków.
Pani Anna produkuje zdrową, rzemieślniczą żywność, prowadzi warsztaty z zakresu przetwórstwa warzyw i owoców, jest rolniczką, przedsiębiorcą i praktykiem. Propaguje zdrowy styl życia, jak najmniej przetworzoną żywność oraz naturalne i niekonwencjonalne metody wspomagania organizmu.

- informuje Urząd Gminy Łyse.

Zorganizowane przez Mazowiecki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Warszawie warsztaty odbyły się 3 października 2022 r. na Sali Bankietowej „ Krzyżewscy” w Lipnikach  w ramach projektu: „Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich PROW 2014 – 2020, Plan operacyjny na lata 2022-2023".

Wasze opinie

STOP HEJT. Twoje zdanie jest ważne, ale nie może ranić innych.
Zastanów się, zanim dodasz komentarz
Brak możliwości komentowania artykułu po trzech dniach od daty publikacji.
Komentarze po 7 dniach są czyszczone.
Kalendarz imprez
listopad 2024
PnWtŚrCzPtSoNd
 28  29  30  31  1 dk2 dk3
dk4 dk5 dk6 dk7 dk8 dk9 dk10
dk11 dk12 dk13 dk14 dk15 dk16 dk17
dk18 dk19 dk20 dk21 dk22 dk23 dk24
dk25 dk26 dk27 dk28 dk29 dk30  1
×