Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego przystąpił do organizacji etapu regionalnego siedemnastej edycji Inicjatywy Pozytywistycznej „Polski Producent Żywności 2013”, która ma na celu promowanie najlepszych polskich producentów żywności działających na terenie Polski, w tym Mazowsza i wytwarzanych przez nich produktów.
Etap regionalny jest całkowicie nieodpłatny dla producentów i polega na wypełnieniu karty zgłoszeniowej i przesłaniu jej faxem do Urzędu Marszałkowskiego na numer (022) 59-79-702, bądź listownie na adres Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, ul. Skoczylasa 4, 03-469 Warszawa, bądź drogą elektroniczną na adres kazimierz.kuran@mazovia.pl do dnia 19 kwietnia 2013 r.
Dodatkowe informacje dotyczące konkursu, regulamin oraz karta zgłoszenia są dostępne na stronach internetowych Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego: www.mazovia.pl/komunikaty/art,1733,polski-producent-zywnosci.html oraz na stronach internetowych Stowarzyszenia im. E. Kwiatkowskiego: www.ekwiatkowski.poznan.pl .
Jednocześnie pragniemy poinformować, iż w szesnastej edycji konkursu na etapie regionalnym zostało nagrodzonych 7 producentów z terenu województwa mazowieckiego.
W finale ogólnopolskim, podczas targów POLAGRA FOOD w Poznaniu, nadaniem prestiżowego tytułu "POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI 2012" wyróżnionych zostało 26 producentów, z pośród 80 zgłoszonych.
Warto nadmienić, iż w gronie wyróżnionych znalazła się też firma "U Tereski" Wyrób i Sprzedaż Wędlin Metodą Tradycyjną, Teresa Stepnowska działająca na terenie gminy Lelis za "Szynkę z szynki" (www.wedlinystepnowscy.pl).
Etap regionalny konkursu Polski Producent Żywności 2013
Zobacz również
Kalendarz imprez
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | Nd |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |