Stowarzyszenie Mazowieckie Inicjatywy Społeczne zaprasza na Dzień Fafernucha. Tradycyjne kurpiowskie ciastka fafernuchy to prawdziwy smakołyk, który warto spróbować.
W programie wydarzenia znalazły się warsztaty kulinarne, na których nauczycie się, jak zrobić fafernuchy według tradycyjnej kurpiowskiej receptury oraz przede wszystkim możliwość spróbowania świeżo upieczonych ciastek.
Fafernuchy to tradycyjne kurpiowskie ciastka wypiekane z marchwi, mąki żytniej, miodu i przypraw. Są chrupkie na zewnątrz i miękkie w środku. Mają charakterystyczny korzenny smak i aromat.
Dzień Fafernucha to doskonała okazja, aby poznać ten tradycyjny kurpiowski przysmak.
Dzień Fafernucha, poniedziałek 18 grudnia 2023 r. godz. 10:00-16:00, Bistro Do Syta, hala targowa Feniks.
Partnerem wydarzenia jest Samorząd Województwa Mazowieckiego