eOstroleka.pl
Ostrołęka,

Dubajska czekolada. Uczniowie "czwórki" podołali zadaniu

REKLAMA
fot. ZSZ 4 w Ostrołęcefot. ZSZ 4 w Ostrołęce
REKLAMA

Młodzi adepci sztuki kulinarnej z Zespołu Szkół Zawodowych nr 4 w Ostrołęce pokazali, że trendy cukiernicze nie są im obce. W ramach zajęć praktycznych uczniowie podjęli się ambitnego zadania stworzenia dubajskiej czekolady. 

Uczniowie samodzielnie wykonali wszystkie etapy produkcji, począwszy od przygotowania ciasta kataifi, przez precyzyjne temperowanie czekolady, aż po finalne zdobienie. 

Efekt końcowy przerósł oczekiwania wszystkich uczestników. Powstałe czekolady nie tylko zachwycały wyglądem, ale także smakiem. Jak przyznali sami uczniowie, mimo że wyglądały pięknie, nie oparli się pokusie ich skosztowania.

Inicjatywa ta pokazuje, że polskie szkoły zawodowe potrafią łączyć naukę praktycznych umiejętności z najnowszymi trendami w światowej gastronomii, przygotowując młodzież do wyzwań współczesnego rynku pracy w branży cukierniczej.

REKLAMA

Wasze opinie

STOP HEJT. Twoje zdanie jest ważne, ale nie może ranić innych.
Zastanów się, zanim dodasz komentarz
Brak możliwości komentowania artykułu po trzech dniach od daty publikacji.
Komentarze po 7 dniach są czyszczone.
Kalendarz imprez
kwiecień 2025
PnWtŚrCzPtSoNd
 31 dk1 dk2 dk3 dk4 dk5 dk6
dk7 dk8 dk9 dk10 dk11 dk12 dk13
 14 dk15 dk16 dk17 dk18 dk19  20
dk21 dk22 dk23 dk24 dk25 dk26 dk27
 28 dk29 dk30  1  2  3  4
×