Minął już ponad rok od rozpoczęcia w Mazowieckim Szpitalu Specjalistycznym im. dr. Józefa Psarskiego w Ostrołęce pilotażowego programu „Dobry posiłek w szpitalu”. Inicjatywa ta, mająca na celu poprawę jakości żywienia pacjentów okazała się niezwykle skuteczna i zyskała uznanie pacjentów.
Szpitalne jedzenie - tak wygląda w Ostrołęce
Celem programu „Dobry posiłek w szpitalu” jest wdrożenie optymalnego modelu żywienia, który będzie stanowił integralną część procesu leczenia i rekonwalescencji pacjenta. Szpital regularnie publikuje jadłospisy oraz zdjęcia posiłków. I tak już od ponad roku wszyscy mogą przekonać się, że "dobry posiłek w szpitalu" to nie tylko hasło.
Wprowadzenie programu „Dobry posiłek w szpitalu” przyniosło wiele korzyści dla pacjentów. Przede wszystkim, poprawiła się jakość podawanych posiłków, które są teraz bardziej smaczne, różnorodne i dostosowane do specjalnych diet. Dzięki temu, pacjenci szybciej dochodzą do zdrowia i mają więcej energii.
Sukces programu, który trwa już rok
Pierwszy rok realizacji programu „Dobry posiłek w szpitalu” pokazał, że dobre żywienie w szpitalu jest możliwe. Dzięki zaangażowaniu personelu medycznego, dietetyków oraz kuchni szpitalnej udało się stworzyć model, który spełnia oczekiwania pacjentów. A sukces tego programu jest dowodem na to, że żywienie odgrywa kluczową rolę w procesie leczenia i pokazuje, że nawet w szpitalu można zapewnić pacjentom zdrowe i smaczne posiłki, które przyczynią się do szybszej rekonwalescencji.
W galerii zobaczcie, co pacjenci jedli w październiku 2024 r.