Ola Taborek – dyplomowana dietetyczka – była gościem spotkania zorganizowanego przez Miejską Bibliotekę Publiczną w Ostrołęce, podczas którego poruszono kwestię zdrowego odżywiania. Uczestnicy spotkania dowiedzieli się m.in. o tym jak zrobić smaczny, pożywny i zdrowy posiłek bez składników wpływających negatywnie na nasz organizm.
Spotkanie z dietetyczką odbyło się we wtorek, 19 października w czytelni ostrołęckiej biblioteki. Ola Taborek opowiedziała m.in. o tym jak przygotować zdrowy wegański smalec z cebulą i jabłkiem, jak upiec ciasto bez jajek, cukru i mąki pszennej. Uczestnicy spotkania mogli zapoznać się z alternatywnymi przepisami na przygotowanie pożywnych wegańskich dań na śniadanie, obiad czy kolację.
Na samym instruktażu dietetyczka nie poprzestała. Dla uczestników przygotowano także degustację dań wpisujących się w tematykę spotkania – „Jak zdrowo jeść i zdrowo żyć”.